De eerste mens

Gespreksonderwerpen

We hebben het over het leven van de eerste mens. Wat spreekt u aan in hun leven? Staat u ver af of juist dichtbij de eerste mens? Voelt u zich verbonden met de natuur? Wanneer en waar juist wel of niet? En uw kind?

Boeken

Het allermooiste boek over oerdieren
Tom Jackson
Gottmer uitgeverij

Groot formaat boek. Onderaan de pagina van elk dier staat een tekening van het betreffende dier naast een mens. Zo kan je in één oogopslag zien hoe groot het dier was ten opzichte van de mens. De tekeningen van Val Walerczuk zijn prachtig!

Speuren in het bos

Speuren in het bos
Ruitenbergboek B.V.

Vrolijke voorleesverhalen met prachtige zoekplaten. Vol leuke weetjes over dieren in het bos.

De waanzinnige boomhut - De waanzinnige boomhut, het doeboek

De waanzinnige boomhut, het doeboek
Andy Griffiths
Uitgeverij Lannoo

Een boek boordevol puzzels, codes ontcijferen, quizjes en meer.

Wie gelooft wat?
Anna Wills& Nora Tomm
Uitgeverij Lannooo

Laat je meevoeren op een boeiende reis langs de wereldgodsdiensten.

Het Plantenboek
Kathy Willis & Katie Scott
Uitgeverij Lannoo

Ontdek alles over het plantenrijk in dit complete naslagwerk.

Spellen

Spelletjes voor kinderen zijn er volop te vinden op het internet, maar zoekt u spelletjes met een educatief karakter, dan is dat tot nu toe een doolhof op het internet. Op www.leerspellen.nl krijgt u een overzicht met online spelletjes met een educatief karakter. Deze spelletjes zijn geen eigendom van www.leerspellen.nl. Het is een verzameling van educatieve spellen.

Films & Zo

The Flintstones
Fred Flinstone kan ondanks zijn neiging tot overgewicht en zijn kolderieke aanvallen, de charmantste oermens zijn die u nooit heeft ontmoet. Na jaren in de steengroeve gezwoegd te hebben, bestijgt Fred de carrièreladder. In de ban van mooie auto’s en dure diners, wordt hij onuitstaanbaar voor zijn familie en vrienden. Als hij vervolgens dreigt te bezwijken voor de charmes van de secretaresse van zijn baas doen Fred’s prehistorische dikke schedel en egocentrische temperament hem zijn vrienden in totale ontreddering belanden.

eerste mens film ice age

Ice Age
Duizenden dieren trekken naar het zuiden om de barre winter te ontvluchten, maar Manfred, een eenzame, norse mammoet, is op weg naar het noorden. AI snel ontmoet hij Sid, een zelf-ingenomen en irritante luiaard, die -tegen Manfred’s zin- mee wil gaan. Als ze plots een weeskindje vinden, overtuigt Sid Manny van het feit dat ze de mensenbaby terug moeten brengen naar zijn familie Dit kan alleen maar met behulp van Diego, de sluwe tijger, die denkt dat hij een snelle manier weet om de familie op te sporen.

Brother Bear
In dit, op oude mythen gebaseerde, verhaal verandert de impulsieve jongen, Kenai, op magische wijze in een beer. Hij heeft geen andere keuze dan de wereld door de ogen van een ander te zien. Kenai kan niet meer met zijn mensenbroer communiceren en raakt daardoor bevriend met Koda, een onstuitbaar jong beertje.Voor hen begint een moedige reis waarin Kenai een aantal waardevolle levenslessen leert. Ze komen in een bos vol wilde dieren terecht,waaronder de hilarische elandenbroers Sam en Moes, wollige mammoeten, rumoerige rammen en nog veel meer!

Happy Feet
Keizerspinguïns zijn geboren zangers. Allemaal, behalve de jonge Mumble, die een geboren danser is… een tapdanser wel te verstaan. Door zijn afwijkende talent wordt Mumble uiteindelijk uit de kolonie verstoten, en gedwongen de grote, koude wereld in te trekken. Samen met de Amigos en de wijze geelkuifpinguïn Lovelace begint Mumble aan een spannende reis en bewijst hij dat je, zolang je in jezelf gelooft, de wereld kunt veranderen!

Uitjes

Afbeeldingsresultaat voor Ijstijdenmuseum

IJstijdenmuseum
IJstijden hebben hun sporen achtergelaten in het landschap van Noord Nederland en hebben modder, zand en stenen meegevoerd en achtergelaten. De ijstijden hebben het landschap gevormd door grote gletsjers, smeltrivieren en sedimenten. In het IJstijdenmuseum vertellen de voorwerpen in de exposities er alles over.

Hunebedcentrum
Terug naar de prehistorie, naar de tijd van de eerste boeren in Drenthe… Trek een berenvelletje aan en kom naar het Hunebedcentrum in Borger. Hier zijn nog 54 hunebedden te vinden. Wat is het verhaal achter deze grafmonumenten?

De museumfabriek Twente
Beleef het menselijk avontuur in Twente. Door middel van spannende films, verrassende spelvormen en boeiende objecten beleeft jong en oud deze zoektocht mee. Voor kinderen is er in TwentseWelle heel veel te doen en te beleven. Dus sleep je ouders, opa of oma mee en kom dit leuke museum ontdekken!

eerste mens uitje apenheul

Apenheul
Los rondlopen tussen de apen? Dat kan in de Apenheul. Laat je verrassen door de eigenaardigheden van alle apensoorten, zomaar pal voor je neus. 100% speels, eigenwijs en ondeugend… dat zijn natuurlijk de actieve doodshoofdaapjes! Ontmoet deze actieve aapjes, vlak boven je hoofd of opeens pal voor je neus.

Museon
Vergaap je aan een enorm skelet van een giraffe, ontdek waarom planten voor ons onmisbaar zijn of maak kennis met de Polen. Tijdens een bezoek aan het Museon in Den Haag leer je van alles over natuur, cultuur en geschiedenis. Ontdek het verhaal van de wereld, vanaf de oerknal tot aan de moderne tijden van nu.

eerste mens museum oertijdmuseum

Oertijdmuseum
Sta oog in oog met één van de oudste mensen in Oertijdmuseum De Groene Poort. Het museum zit stampvol bijzondere vondsten. Je wandelt er zo langs een ruim 23 meter lang skelet van een Brachiosaurus. Voor alle leeftijden zijn er leuke speurtochten met als een beloning een fossiele haaientand of een edelsteentje.

eerste mens museum archeon

Archeon
Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een wereld vol geschiedenis. Bezoekers kunnen zien hoe er in vroegere tijden geleefd werd. En je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten!